80-kunstschilderen_slider.jpg

Kunstschilderen

Voor het kunstschilderen met olieverf, acryl of aquarel hebben we de juiste ondergronden en gereedschappen voor zowel de professionele als de beginnende schilder. Talens staat garant voor een goede kwaliteit dat uw werk ten goede komt.

Voor het kunstschilderen met olieverf, acryl of aquarel hebben we de juiste ondergronden en gereedschappen voor zowel de professionele als de beginnende schilder. Regelmatig vinden bij ons workshops en cursussen plaats onder vakkundige begeleiding.

Olieverf

Net als bij aquarel vergt het verven met olieverf enige oefening, omdat olieverf in zijn toepassing een specifieke benadering vereist. Olieverf droogt zeer traag, waardoor je lang de tijd hebt om er in door te blijven werken, maar het is daarom moeilijk je werk mee naar huis te nemen. Olieverf is verdunbaar met terpentine wat een vervelende geur geeft. Momenteel zijn er ook andere varianten van olieverf verkrijgbaar.

Bij olieverf op waterbasis of op basis van biologische olie, doet zich het probleem van de sterke geur niet voor. De droogtijd is ook minder lang, maar altijd nog aanzienlijk langer dan bij acrylverf. Deze verven zijn werkelijk goed en geven prachtige resultaten.

Olieverf wordt gebruikt op doek of speciaal geprepareerd papier. De penselen zijn in de regel van varkenshaar en enkele fijnere penseeltjes van marterhaar of synthetisch haar.

Acrylverf

Deze techniek is zeer veelzijdig en voor iedereen geschikt. De verf is waterverdunbaar, maar in tegenstelling tot aquarel en plakaatverf (gouache) na droging watervast. Acrylverf kent oneindig veel toepassingen. Het kan heel dik, maar ook dun en zelfs aquarel-achtig toegepast worden. Het fijne van acrylverf is dat deze makkelijk overschilderbaar is en snel tot goede resultaten kan leiden. Het is afhankelijk van de toegepaste dikte snel droog.  Acrylverf wordt gebruikt op doek, papier, karton en speciaal hiervoor ontwikkeld acryl-papier. De penselen zijn van varkenshaar en daardoor voordelig in aanschaf.

Aquarel

Het aquareleren is een specifieke techniek die enige oefening vergt. Er zijn verschillende technieken en zeker in het begin is het aan te raden eerst de verschillende mogelijkheden te oefenen. In een later stadium kunt u dan kiezen wat u het fijnste vindt werken. Bijvoorbeeld met veel water of tamelijk droog, direct, spontaan of nauwkeurig met voorschets etc. Met behulp van boeken en beeldmateriaal krijgt u een indruk van wat hierin mogelijk is. Aquarelverf bestaat uit zeer fijne pigmenten die gebonden worden met Arabische gom. Zelfs na droging blijft de verf oplosbaar in water.

De verf is verkrijgbaar in tubes, napjes (blokjes) en als potlood.

Aquarel vraagt om specifieke penselen en papier. Het is vaak dik en stevig en heeft een oppervlak met een grove structuur. Het tegen water kunnen, als je op droog papier schilderd, maar moet ook geschikt zijn op er nat in nat op te schilderen. Als het nat is ingespannen, mag het ook niet makkelijk gaan scheuren. Aquarel stelt hoge eisen aan papier.